Menselijke hulp bij ambtelijke taal

PROF Consult Ruimtelijk Advies biedt u menselijke hulp bij ambtelijke taal, regels en procedures. Wij helpen u door het woud aan regels van de overheid. Wij maken mogelijk wat u wenst en zorgen er voor dat u gehoord wordt door de overheid.  

Weten wat wel / niet mag?


Als u iets nieuw wilt bouwen of iets wilt veranderen aan huis, schuur of omgeving, moet u eerst weten wat de mogelijkheden zijn. Die mogelijkheden zijn vastgelegd in bestemmingsplannen en nota's van de overheid. Wij lezen ze voor u, vertellen u wat wel en niet mag, toetsen uw plannen in korte tijd aan de regels en adviseren u wat u moet doen.

 

Als het mag...

 

Als uw plan binnen de regels past, heeft u misschien een vergunning nodig (of meer dan één). Die kunt u zelf aanvragen, of als u dat liever heeft, doen wij dat voor u. Het kan ook zijn dat uw wens zonder vergunning te realiseren is. Wij voeren dan de vergunningencheck voor u uit. Alle informatie over vergunningvrij bouwen vindt u op de site van de rijksoverheid: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bouwregelgeving/omgevingsvergunning-voor-bouwen/vergunningvrij-bouwen

 

Als het niet mag...Archief


Als uw plan niet binnen de regels past, kunnen we 3 dingen doen: uw plan aanpassen aan de regels, de regels zoeken die bij uw plan passen of de regels aanpassen aan uw plan. De mogelijkheden die we daartoe hebben, verschillen per plan en zullen we dus met u bespreken. U zult versteld staan van wat wij vaak alsnog voor u mogelijk weten te maken.

 

Wat als u nog niet helemaal weet wat u wilt?


Als uw ideeën nog niet (volledig) zijn uitgewerkt, helpen wij u graag om uw plannen verder te ontwikkelen en te onderbouwen. Of het nu gaat om de verbouwing van een schuurtje achter het huis of de bouw van een klein paleisje, maakt voor ons niet uit. Met u werken we uw ideeën uit en schrijven een goede ruimtelijke onderbouwing naar uw wens. Met deze onderbouwing zoeken we medewerking bij de gemeente. Vervolgens kunnen wij het bestemmingsplan zelf schrijven  en alles doen wat nodig is voor de vergunningaanvraag.

 

Realiseren van plannen! 


De realisatie is natuurlijk waar het allemaal om draait. Wij verzorgen de projectplanning geheel voor u en zoeken een bij u passende architect, aannemer en andere partners.

 

Alles of Niets Of ergens daar tussenin…

 

U bepaalt zelf wat u zelf doet en wanneer u gebruik maakt van onze diensten. Wij kunnen alles voor u regelen of alleen dat wat u zelf niet kunt. U kunt ook alles zelf doen en ons af en toe even bellen voor een beetje raad op afstand. Net zoals u dat wenst. Vraagt u het onmogelijke, dan moeten we even kijken of we het onmogelijke wel kunnen realiseren. Soms kunnen en doen we dat wel! 

Vraag een gratis gesprek aan, dan overleggen we even over wat wij voor u kunnen betekenen.