Alle vergunningen verleend

Vele vergunningen jachthaven snel geregeld.

 

Een jachthaven in Utrecht had voor de uitbreiding van het aantal ligplaatsen zes vergunningen nodig van bijna net zoveel verschillende instanties. De ondernemer was al 10 jaar bezig de vergunningen te krijgen en had er één binnen. Nadat hij PROF Consult Ruimtelijk Advies inschakelde, verkreeg hij alle vergunningen binnen acht maanden.

 

Enkele andere successen van de afgelopen jaren:

 

Vergunning tuinhuis achteraf geregeld.

 

Iemand met een grote tuin bouwde een tuinhuis, zonder dat hij daarvoor de benodigde vergunning aanvroeg. De gemeente startte daarop met een handhaving stijgen. PROF Consult Ruimtelijk Advies vroeg alsnog voor hem de vergunning aan. De gemeente verleende de vergunning en het tuinhuis staat er nu legaal.

 

Eerst samenwerking zoeken voor een hondenschool.

 

Een hondenschool zocht een terrein met vergunning voor de hondentrainingen, maar had zelf geen grond. Wij vonden voor hen een terrein dat er ongebruikt bij lag op de momenten dat de trainingen gegeven worden.  De terreinen werden vooral 's avonds gebruikt. De eigenaar van het terrein zag wel wat in samenwerken met de hondenschool, maar beschikte niet over de benodigde vergunning. De gemeente werd enthousiast voor het dubbel ruimtegebruik. Wij hebben inmiddels alle vergunningen voor de hondenschool verkregen.

 

Vergunning niet ingetrokken. 

 

Een bollenteeltbedrijf in Zuid-Holland beschikte al meer dan twee jaar over een bouwvergunning voor enkele extra schuren. Omdat hij echter nog steeds niet had gebouwd, wilde de gemeente de bouwvergunning intrekken. Met succes is dit voornemen tegengehouden. Het bedrijf heeft de vergunning nog steeds en heeft daardoor nog jaren de kans behouden om zijn schuren te bouwen.

 

 

Een trotse wethouder (links) en gedeputeerde (rechts) overhandigen de vergunningen aan de ondernemers (midden)