Wat mag ik wel en wat mag niet?

Wat mag ik? Dat is vaak de eerste vraag. Welk recht heb ik en wat mag niet van de overheid (gemeente)? En wat betekent dit bestemmingsplan voor mij?

 

In het bestemmingsplan staat wat u mag, welk recht u heeft, en wat u niet mag. Het bestemmingsplan bestaat uit een kaart ('verbeelding'), regels (voorschriften) en een toelichting. Regels en toelichting beslaan vaak zo'n 300 - 500 pagina's. Het is daardoor niet eenvoudig om een bestemmingsplan goed te lezen, zeker niet als je dat voor het eerst doet. Daarom maken wij een korte analyse.Voorbeeld plankaart

 

Wij vatten voor u uw rechten in één of twee A4'tjes samen. Kort, helder, leesbaar. U weet dan precies waar u aan toe bent. Dat is handig om te hebben, vóór u uw plan aan de gemeente voorlegt. Zo adviseren we nogal eens bedrijven die op een andere locatie willen uitbreiden of willen verhuizen. Ook adviseren wij burgers vaak, die al eens 'nee' hebben ontvangen van de gemeente, maar toch graag hun plan door willen zetten. Ook wanneer een nieuw bestemmingsplan door de gemeente wordt opgesteld, kunnen wij u helpen door samen te vatten wat dit voor U of uw vereniging betekent. PROF Consult Ruimtelijk Advies is gespecialiseerd in het antwoord op dit soort vragen.