Een bestemmingsplan maken

PROF Consult maakt bestemmingsplannen zoals u dat wilt: kort, helder, eenvoudig en toch duidelijk.

Wettelijke eisen.

 

In de wet is vastgelegd wat er in een bestemmingsplan moet staan, hoe het digitaal moet worden aangeleverd en hoe de verbeelding (kaart e.d.) er uit moet zien. Het bestemmingsplan wordt gepubliceerd op www.ruimtelijkeplannen.nl. Onze bestemmingsplannen voldoen aan alle eisen. Wij verzorgen ook alle vereiste vooronderzoeken naar archeologie, flora en fauna, geluid, verkeer, etc.

 

Opstellen van de tekst.

 

De tekst van een bestemmingsplan stellen wij in overleg met de opdrachtgever op. Of u nu een particulier, een bedrijf, een vereniging of gemeente bent: De initiatiefnemer, U dus, bepaalt wat er in komt te staan en wij verwoorden dat voor u.

Natuurlijk verzorgen wij ook het overleg met de gemeente en andere betrokkenen als waterschap, provincie, buren en belangenverenigingen.

 

Vaststellen van het bestemmingsplan.

 

Het bestemmingsplan wordt altijd vastgesteld door de gemeenteraad. Indien nodig verzorgen wij de communicatie met de gemeenteraad en de wethouder, om er voor te zorgen dat het bestemmingsplan conform uw wensen worden vastgesteld.

 

Postzegelbestemmingsplan opstellen.postzegelbestemmingsplan

 

Een postzegelbestemmingsplan is een bestemmingsplan voor één perceel of een kleine verandering. Zij moeten aan dezelfde eisen voldoen, maar alles kan heel eenvoudig en beperkt blijven. Vaak vraagt de gemeente aan een initiatiefnemer om zelf zo'n plan op te laten stellen. Wij doen dat graag voor u. Een voorbeeld van een plan van ons vindt u hier.