Hondenscholen

Overlast door honden staat in elke gemeente in de top 3 van ergernissen. Opvallend is dat zo weinig gemeenten dan ruimte bieden aan hondenscholen. Bestemmingen zijn er niet, gesprekken lopen moeizaam, zo is het algemene beeld in Nederland. PROF Consult Ruimtelijk Advies heeft al heel wat hondenscholen geholpen om daarin verandering te brengen.

 Een hondenschool is er om honden positief gedrag aan te leren: alleen blaffen wanneer dat nodig is, luisteren naar de baas, ravotten waar het kan, niet onbeheerst de weg oversteken, geen kinderen "aanvallen". 

Net zozeer leren de baasjes positief gedrag. Duidelijke commando's, gezondheid van het dier, de baas zijn in plaats van de baas spelen, hondenpoep opruimen. Dit komt de hele samenleving ten goede. Kinderen hoeven niet bang te zijn dat een enthousiaste hond ze omver duwt, de buurman trapt niet in de hondenpoep, automobilisten schrikken niet wanneer een hond tussen de auto's door de straat op rent (want dat doet hij niet). 

Opvallend is dan ook dat weinig gemeenten een bestemming "hondenschool" in het bestemmingsplan opnemen. Maar als ze de hondenschool ergens niet willen, treden ze wel op. Dat maakt het voor hondenscholen onmogelijk om een toekomstbestendige plek te vinden.

 

PROF Consult Ruimtelijk Advies heeft al veel hondenscholen geholpen, resulterend in een positieve bestemming en/of vergunning voor hun activiteiten.