Dienstverlening aan bedrijven

Loopt u vast in de regels van de overheid? Vindt u de eisen onzinnig of duurt het allemaal te lang? Laat ons dan de zorgen uit uw handen nemen. Leg uw plan of irritaties bij ons neer, wij vinden dat een uitdaging. PROF Consult Ruimtelijk Advies helpt u door het woud aan regeltjes van de overheid heen.

Wat mag wel / wat mag niet?


Als u iets anders wilt met uw bedrijf, bedrijfswoning, grond of omgeving, moet u eerst weten wat de mogelijkheden zijn. Die mogelijkheden zijn vastgelegd in bestemmingsplannen en nota's van de overheid.
PROF Consult Ruimtelijk Advies  heeft al 25 jaar ervaring met de  analyse van deze plannen en nota's. Wij toetsen uw plannen in korte tijd aan wat wel en niet mag. Dit is handig om te weten, vóór u in overleg treedt met de gemeente en vóór u vergunning aanvraagt.

 

Vergunningvrij

 

De rijksoverheid heeft in de wet vastgelegd welke bouwwerken vergunningvrij zijn. Wij toetsen dat graag voor u. Voor vergunningvrije bouwwerken hoeft u uiteraard geen vergunning aan te vragen.

 

Vergunning aanvragen.

 

Als uw plan binnen de regels past en niet vergunningvrij is, moet u een vergunning aanvragen. Als u wilt doen wij dat voor u.

 

Wat als uw plan niet mag?


Als uw plan niet binnen de regels past, kunnen we daar vaak wel wat aan doen. Soms is de meest eenvoudige oplossing om uw plan aan te passen aan de regels. Soms vinden wij in andere nota's en plannen voldoende argumenten om toch medewerking van de overheid te krijgen. Soms laten we de overheid de regels aanpassen aan uw plan. Dat kan bijvoorbeeld door een nieuw bestemmingsplan te maken of door politiek lobbywerk. Vrijwel altijd kunnen wij veel voor u gedaan krijgen, waarna u gewoon uw plannen kunt realiseren.

 

Wat als u nog niet helemaal weet wat u wilt?


Als uw ideeën nog niet (volledig) zijn uitgewerkt, helpen wij u uw plannen  te ontwikkelen en te onderbouwen. Of het nu gaat om de aanleg van een steiger, parkeerplaats of de ontwikkeling van een tuinderij, museum (zie afbeelding), jachthaven, hotelcomplex,of zelfs om totale gebiedsontwikkeling voor recreatie, natuur, industrie, woningbouw of maatschappelijke functies, maakt daarbij niet uit. Daar hebben we allemaal ervaring mee. 

 

Realiseren van plannen!


Wij kunnen de aanvraag van een omgevingsvergunning geheel voor u verzorgen en zoeken -op verzoek- een bij u passende architect, bouwbedrijf, makelaar, etc. Doordat wij niet gebonden zijn aan vaste contacten, kunnen we geheel onafhankelijk de voor u beste, goedkoopste of meest gewenste partner zoeken. Ook daarna kunnen we het proces voor u blijven begeleiden.

 

Bel of mail voor een vrijblijvende afspraak. Wij leveren uitsluitend maatwerk.